Tip voor een stylish exterieur: verticale garagedeuren

34Goedkoop is niet altijd in je voordeel, ik realiseer me wel dat die term wellicht soms wat ongelukkig gekozen lijkt. Liever kijk ik naar hetgeen wél in je voordeel is – en dat is iets wat zich dikwijls op verschillende terreinen kan manifesteren. Immers, wanneer het op je huis aankomt is het aanbevelenswaardig te investeren in wat duurder maar ook duurzamer materiaal en zou ik dit prefereren boven goedkoper materiaal zonder lange levensduur. Wil je bijvoorbeeld verticale garagedeuren installeren aan je eigen woning of schuur, dan doe je dit soort investeringen meestal voor de langere termijn.

Schuurdeuren die volledig verticaal geopend kunnen worden

Mijns inziens is de firma Different Doors dan een echte aanrader. Het is een bedrijf dat ik pas na zeer zorgvuldig zoeken heb ingeschakeld voor het ontwerpen en plaatsen van de verticale garagedeuren aan mijn eigen schuur, die verderop op het terrein staat en waar ik nooit eerder gebruik van heb kunnen maken vanwege de verrotte deuren. Natuurlijk heb ik minutieus gekeken naar verschillende bedrijven en hetgeen zij mij konden bieden en Different Doors kwam gewoonweg als beste uit de bus. Ik zal je langs enkele afbeeldingen voeren om precies dat te illustreren.

56

Neem bijvoorbeeld bovenstaande foto, die goed aantoont hoe de schuur er momenteel uitziet. Echt een plaatje, nietwaar? Ik kan je verzekeren dat het dat voorheen niet was. Zie hoe prachtig het is dat de bestaande boogstructuur is aangehouden en dat daaraan niet getornd is. De kleur is precies hoe ik ‘m hebben wilde en komt volledig overeen met de rest van de bebouwingen.

57

Bovenstaande foto laat ook nog eens zien hoe de verticale garagedeuren zich kunnen openen, volledig naar boven. Op deze wijze kan bijna de gehele voorgevel geopend worden en dat is zeer handig als mijn oude brandweerbus erin zou komen te staan. Voorts vind ik het ideaal dat als de schuur een alternatieve bestemming krijgt, bijvoorbeeld als atelier, ik er met goed weer in kan werken met zo’n groot gedeelte van de ruimte geheel geopend.