Je eigen huis bouwen

Het is een hele uitdaging om je eigen huis te bouwen, maar daar krijg je natuurlijk ook iets voor terug. Wie zijn eigen huis bouwt kan vervolgens met trots dagelijks terugkijken op het mooie resultaat. Daarnaast heb je alle kosten zelf in handen en kun je het zo duur maken als je zelf wilt. December 2017 maakte het CBS bekend dat koopwoningen opnieuw met ruim 8 procent duurder zijn geworden. Op deze pagina een aantal tips voor het bouwen van je eigen woning.

Tips voor de aanpak van je eigen woning

Allereerst is het belangrijk dat je de financiƫle mogelijkheden zo goed mogelijk in kaart brengt. Niet iedereen heeft ervaring met een huis bouwen en zelfs wanneer je hier wel ervaring mee hebt dan is de kans altijd groot dat er later toch meer kosten bijkomen dan je van tevoren had verwacht. Ga hiervoor dan ook in gesprek met een financieel adviseur. Vervolgens weet je precies wat er wel en niet mogelijk is.

Heb je jouw budget in kaart gebracht? Dan begin je met het opstellen van je wensen, zodat je jouw droomwoning in kaart kunt brengen. Wil je groot of juist wat kleiner wonen. Welke ruimten wil je in je woning hebben en welke materialen zijn ervoor nodig. Je kunt o.a. kiezen voor een woning uit de catalogus, maar je kunt ook een architect inhuren. Dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee, maar het eindresultaat moet natuurlijk wel iets worden waar jij zelf ook helemaal tevreden over bent.

Je gaat vervolgens op zoek naar een kavel. Het eerste jaar reserveer je deze. Met je DigiD kun je een kavel op de kavelkaart voor 24 uur reserveren. Bij iedere kavel zit een kavelpaspoort waar de bouwregels van dat kavel op staan.

Voor het bouwen ga je op zoek naar de bouwmaterialen. Neem hier de tijd voor. Bij bouwmaterialen wil je natuurlijk niet te veel betalen, want dit kan in sommige gevallen onnodig veel geld kosten. Aan de andere kant wil je er ook zeker van zijn dat de materialen van een goede kwaliteit zijn. Online vind je bouwmaterialen bij bouwmaterialenkopen.com. Naast dat de kwaliteit goed is vind je hier allerlei materialen van goede kwaliteit.