Een gerookt eiken vloer

Gerookt eiken vloer

Een gerookt eiken vloer zie je tegenwoordig vaak als vloerbedekking in een woning. Dat is niet verwonderlijk, omdat zo’n houten vloer veel voordelen biedt vergeleken met bijvoorbeeld vloerbedekking. Een houten vloer is gemakkelijk schoon te maken als je er wat op morst. Dat is niet het geval bij vloerbedekking. Hierbij moet je veel moeite doen, als er wat gemorst wordt, om het weer schoon te krijgen.

Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren. De een is nog mooier dan de ander. Ook worden er veel verschillende houtsoorten gebruikt. Voor de vloerbedekking kun je massieve planken gebruiken, maar ook laminaat. Laminaat is een composietmateriaal dat uit meerdere lagen bestaat. Wanneer je een goede laminaatsoort gebruikt, is dat bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Eiken Multiplank Duoplank Verouderd Olie Woca Extra White - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl

Gerookte houten vloeren

Wanneer je op zoek bent naar een eiken vloer kom je regelmatig gerookte en dubbel gerookte eikenhouten vloeren tegen. Wanneer we naar een origineel gerookte eikenhouten vloer kijken dan is die donkerder gemaakt door middel van een chemisch proces. Tijdens het proces zal de ammoniak een reactie aangaan met het looizuur dat in de houten plank aanwezig is. Tijdens het proces worden de houten planken in een afgesloten ruimte gelegd met daarin de vluchtige dampen van de ammonia. Daardoor zal er een verkleuring van de eikenhouten planken optreden. Hoe langer het proces duurt, hoe donkerder het hout wordt. Het eikenhout is een van de weinige houtsoorten die gerookt kan wordt. Het eikenhout bevat namelijk het nodige looizuur om de reactie tot stand te brengen met de ammonia. Bij een dubbel gerookte eiken vloer is de tijd van het roken langer.

Eiken Multiplank Duoplank Olie Woca Bordeaux - Knulst Houten Vloeren - Nunspeet - www.knulsthoutenvloeren.nl

Levendige vloer

Omdat niet iedere plank evenveel looizuur bevat bij eikenhout ontstaan er tijdens het roken veel kleurverschillen. Gerookte eiken vloeren brengen levendigheid in het huis door de verschillende kleurnuances in het eikenhout. Er ontstaat een mooie vloer door gerookte planken in de woning te gebruiken.