Word de ontwerper van je eigen bankstel

Vandaag een bericht met betrekking tot de autonomie die je daadwerkelijk hebt in je eigen inrichting. Wellicht beseffen we het ons allemaal namelijk niet zozeer, maar steeds frequenter ontstaan er mogelijkheden om totaal de regie te voeren op je eigen woning. Ik wilde even stilstaan bij het bankstel dat ik onlangs met enkele klanten van me totaal op maat heb laten maken.

Geheel vrij in je keuze voor en vormgeving van je bank

Kijk even mee naar wat ik bedoel aan de hand van de volgende rij foto’s. De mogelijkheden zijn namelijk echt onbeperkt en de vrijheid die je geniet in het vormen van je eigen interieur is daarmee zeer interessant. Bij Wortman kun je een ‘standaard’ type bankstel uitzoeken dat je vervolgens volledig kunt personaliseren, hetgeen veel mensen erg aanspreekt. Past er in jouw woning bijvoorbeeld wel een zes-zitsbank, omdat je zo’n ruime wand hebt, dan kun je deze geheel naar eigen inzicht samenstellen.

30Je kunt zelf kiezen wat voor soort model je uitgevoerd wilt hebben, bijvoorbeeld in ottomaanse stijl of met een sofagedeelte aan de bank vast. Ook kun je kiezen voor het aantal zitplekken dat je op de bank wilt hebben, of je deze in bijvoorbeeld een hoek van negentig graden wilt laten lopen of dat je deze over de lengte uitgevoerd wilt hebben. De keuze is er ook voor een losstaande hocker en de optie de leuningen en hoeken rond of recht uitgevoerd te hebben.

31

Daarnaast is er nog de keuze voor de vormgeving van de leuningen zelf, want ook dit kan een groot verschil maken voor de vormgeving van je bank. In dit opzicht zijn ook rughoogte en de zitdiepte van groot belang. Zoals je ziet is er voor dat aspect alle ruimte het vorm te geven naar je eigen wensen.

32

En ook is er vrije keuze voor de voering en bekleding van je bankstel. Wil je deze in stof of in diverse uitvoeringen van leer uitgevoerd hebben en moet de bank hard of juist zacht zitten. Zoals ik al zei, dit is een bank die geheel naar eigen wens vorm te geven is.