Is jouw woonkamer al helemaal klaar voor het najaar?

plaids

De nachten worden langer, de dagen worden kouder en sinds vorige week is ook de wintertijd weer ingegaan. Ondanks dat we door het ingaan van de wintertijd wel een uurtje langer mochten slapen is vaak niet iedereen even blij met deze verandering. Buiten is het namelijk koud, grijs en grauw en dat doet ons de zomer ontzettend missen. We willen niks liever dan lekker warm en knus thuis blijven en onder onze plaids kruipen met een heerlijke kop thee of warme chocolademelk maar is jouw woonkamer eigenlijk al ready voor dit najaar? Zo niet, dan geven we je in dit blog graag een aantal tips.

Creëer een warme sfeer in huis

We zeiden het net al eventjes, in de herfst is het koud buiten. De temperatuur is flink gedaald vergeleken met de zomer en de wind en de regen maken het niet heel veel minder. Je wilt dan ook niks liever dan lekker warm binnen blijven in je knusse huisje. Maar hoe maak je van je huis nou een knusse bedoeling? Allereerst wil je natuurlijk de warmte naar binnen brengen. Hoe je dit doet? Met kleuren, stoffen en accessoires. Kleuren die een ruimte echte warmte geven zijn bijvoorbeeld donkere tinten zoals donkerrood, bruin, paars, oud roze maar ook donkerblauw, donkergroen en grijs. Met deze kleuren creëer je een hele warm ruimte waar je zeker in de herfst de hele dag wilt doorbrengen. Naast deze kleuren kunnen accessoires ook heel waardevol zijn voor het creëren van een warme sfeer. Bedek je bank of zithoek bijvoorbeeld met leuke sierkussen en leg een plaid of zelfs meerdere plaids neer waar jij heerlijk onder kan kruipen. Deze plaids zorgen voor een knusse aankleding en maken het cozy gevoel van een ruimte helemaal compleet. Daarnaast zorgen kaarsen ook voor een hele gezellige, warme sfeer. Hoe meer kaarsjes je in de woonkamer heb staan, hoe knusser het wordt.

Haal de herfst naar binnen

Als we door die kou, regen en wind heen kijken heeft de herfst stiekem ook wel zijn charmes. De bomen beginnen hun bladeren te verliezen, paddenstoelen beginnen weer te groeien en de kastanjes vallen weer van de bomen. Dit alles zorgt ervoor dat we ook buiten mogen genieten van een prachtig bruin/rood/oranje landschap. En laten deze kleuren nou net ontzettend goed staan bij jouw warme woonkamer. Dus waarom raap je niet een paar kastanjes en neem je deze mee naar huis om te gebruiken als decoratie? En heb je nog wat over? Dan kun je ze ook altijd nog gebruiken in verschillende gerechten. Hoe je kastanjes moet bereiden? Dat lees je in ons volgende blog!